Noen bør ta spilldebatten i norsk idrett. For dette er amatørmessig av idrettsforbundet

Har norske idrettstopper inntatt egne sokker? Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av oppslaget som ligger på idrettsforbundet.no. I artikkelen slår idrettsforbundet fast at norsk idrett skal ikke finansieres av midler som stammer fra utenlandske spillselskap.

Oddsspillere, altså personer som vinner og taper penger på veddemål hos spillselskapene, går på sportsarrangement og kjøper supporterutstyr. En del av idretten er i dag finansiert av publikum som faktisk får deler av inntektene fra spillselskap i utlandet.  Når jeg tar penger ut fra et spillselskap blir pengene en del av forbruket; for å bruke meg selv som eksempel.

Statens pensjonsfond utland, kjent som oljefondet, har investert milliarder av kroner i spilleselskap uten konsesjon i Norge. I framtiden kan disse pengene finansiere deler av velferden i Norge.  

Fotballforbundet har avtale med Discovery Networks om rettighetene til norsk toppfotball. Discovery Networks henter en betydelig del av egne inntekter fra reklame for spillselskap. I Norge ser vi reklamesnuttene på såkalte «utenlandske kanaler».

I Kristiansand bør det være jubel for at det finnes personer som ønsker å bruke mye penger på fotballklubben Start. Om personene har tjent penger på spill, bør bety null og niks. Bare spør fotballforbundet som er fornøyd med avtalen som ble inngått med Discovery Networks.

Norges Idrettsforbund bør å ha viktigere saker på bordet enn spillselskap, for eksempel åpenhet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar