Norsk Gallup og Kantar gjennomfører undersøkelse for Norsk Tipping

Norsk borgere har fått og muligens får en e-post fra Norsk Gallup. Spørsmålet er om du vil være med i en spørreundersøkelse om spill. Oppdragsgiveren nevnes ikke før alle spørsmålene har blitt besvart, men vi som vet mye om spillmarkedet skjønner raskt at det er Norsk Tipping som har kjøpt tjenesten.

Ja, jeg har problem med å vite nøyaktig hvor mye penger jeg har brukt på spill de siste dagene. Jeg sliter også med å vite hvor ofte jeg har brukt de ulike bookmakeren for en fastsatt periode. Comeon er enkelt, det er daglig; gjerne flere ganger om dagen. Nam!

Ett av spørsmålene i undersøkelsen er om spill er lovlig i Norge? I tillegg til svar med logoene til Betsson, Unibet, Nordicbet, Comeo og Norsk Tipping kan man svare vet ikke. Ja, spill er lovlig i Norge. Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har konsesjon fra norske myndigheter, men de internasjonale aktørene driver fra utlandet. Det er ikke ulovlig å bruke penger hos Betsson, Unibet, Nordicbet, Comeo og de andre spilleselskapene i det uregulerte nasjonale markedet.

Flere av spørsmålene satte søkelys på spillemidler, altså at overskuddet ble brukt til samfunnsnyttige formål. Husk at kommersielle vil også bidra, men får ikke lov på grunn av enerettsmodellen. De betaler ikke en gang skatt og avgifter slik bedrifter skal gjøre i den sosialdemokratiske modellen, på grunn av politiske vedtak i Stortinget.

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar