Gladnyhet fra Høyre. Programkomiteen går inn for reduserte avgifter på utvalgte særavgifter

Politikere som ønsker et høyt avgiftsnivå og i Norge ønsker Stortinget høye avgifter, er dumme. Avgifter stimulerer til grensehandel, og illegal omsetning av blant annet alkohol og tobakk.

Stortinget bruker avgifter for å finansiere en gigantisk offentlig sektor og for å regulere forbruk. Offentlig sektor kan med fordel bli mindre, og hva mennesker putter i egen kropp er en frihet hver enkelt av oss bør ha uten politisk innblanding.

Koronakrisen har gjort at Høyres programkomité enstemmig går inn for å redusere særavgiftene på alkohol og sukker. Målet er å få bukt med grensehandelen, ifølge E24.

--Vi har vært veldig restriktive på dette i Høyre, men jeg mener situasjonen nå er så annerledes, og veier man arbeidsplasser opp mot andre spørsmål, så veier jobber tyngst. Det sier Linda Helleland, leder av programkomiteen, i artikkelen til E24.

Selv om det er stor avstand mellom partiene i retorikk, viser statsbudsjettet fra regjeringen og de alternative statsbudsjettene på Stortinget at det er minimale forskjeller mellom de største partiene i økonomisk politikk. Det skiller et par titallsmilliarder kroner, nokså lite penger i statsbudsjettsammenheng. Regjeringen til Erna Solberg har vært like dårlig på avgifter som den rødgrønne regjeringen var. Det er dårlig at Høyre og Fremskrittspartiet har forsvart et høyt avgiftsnivå med alle ulempene høye avgifter medfører.

Norge bør harmonere avgiftene med Sverige, tiltak som har fungert for Danmark i grensehandelen mot Tyskland. Regjeringen bør ta signalene fra Høyres programkomité til etterretning og foreslå store avgiftskutt i statsbudsjettforslaget Jan Tore Sanner (H) presenterer onsdag 7. oktober.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk. Redusert skatte- og avgiftsnivå er god og liberal politikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar