Giske-saken kan være ett eksempel på at journalister og redaksjoner blir brukt i politisk maktkamp

Årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti kan være eksemplet hvordan det kan bli i fremtiden når kontroversielle politikere stiller til valg eller nominasjon foran valg.

For ordens skyld. Denne skribenten mener mennesker skal oppføre seg ordentlig mot hverandre, selv med store uenigheter. Det er dessverre ingen fasit på hva som er god eller ordentlig oppførsel.

De siste dagene har vist at en person eller personer er maktesløse dersom det kommer påstand eller påstander om uakseptabel oppførsel. Personer som blir utsatt for bakholdsangrep er uten rettssikkerhet, selv om rettsikkerhet er et dårlig ord i en organisasjon. Når påstander kommer på trykk i de største avisene, i NRK og på TV2, er det umulig å forsvare seg på en troverdig måte. Trond Giske er ett eksempel, uten at skribenten er en supporter av sosialdemokraten fra Trøndelag.

Hvis skribenten lå an til å toppe Finnmark Høyres stortingsvalgliste foran valg 2021, noe som er utenkelig, kunne en motkandidat fremmet et varsel mot meg. Slik det er nå i Høyre og Arbeiderpartiet, pluss mediene, ville jeg mistet førsteplassen på nominasjonsmøtet. Det er langt fra bra, hvis varselet er direkte løgn.

Giske-saken foran helgens årsmøte i Trøndelag Arbeiderparti bør skape debatt i partiene og redaksjonene om hvordan også ivareta personer som får drittpakker mot seg. Om Giske fikk en drittpakke kastet i sin retning denne uken? Jeg vet ikke, men personer som kom med nye historier var sent på banen og historiene kom i forbindelse med valg av ledervervet i Trøndelag Ap.

For øvrig er politikere helt vanlige mennesker, og det er ingen gode grunner til at politikere skal bestemme over ditt liv og din eiendom.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar