Den nasjonale skjenkestoppen er farlig

Sist vi hadde en nasjonal debatt om alkoholpolitikk var for omtrent ti år siden da de rødgrønne partiene på Stortinget, parti som styrte regjeringen, ville endre alkoholloven og endre grensen for skjenking av alkohol fra klokken 03:00 til 02:00.

Forslaget ble stoppen og debatten døde ut med de kjente argumentene om fordelene med en liberal alkoholpolitikk.

Høyre var på riktig side i debatten i 2011. Innstramning av skjenketiden medfører mange ulemper, noe Høyre-politikere påpekte i debatten.

I august innførte regjeringen med Høyre som det største partiet skjenkestopp ved midnatt. Borte var de gode argumentene Høyre brukte for nesten ti år siden mot en illiberal alkoholpolitikk. Årsaken til at debatten ble mild er koronapandemien.

Etter at den nasjonale skjenkestoppen ble innført i august har politiet i hele Norge lagt ut hundrevis av meldinger på Twitter.com om privatfester. En stor del av befolkningen dropper ikke festen, selv om politikere har vedtatt dette. Vedtak styrer ikke borgenes valg!

Det verste hendelsen fikk vi i Oslo i natt med grottefest der mange festdeltakere ble kjørt på sykehus etter kullosforgiftning.

Den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt er farlig. Det er dårlig alkoholpolitikk, dårlig smittevern og politikken bryter med en alkoholpolitisk linje det har vært bred enighet om de siste ti årene. At KrF gjerne vil stramme inn alkoholpolitikken, lar skribenten forbigå i stillhet.

Regjeringen og Bent Høie (H) bør i september sørge for at alkoholloven med skjenking til klokken 03:00 igjen gjelder!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk. En liberal alkoholpolitikk gir mange, mange fordeler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar