Fristen for å søke tilskudd går ut i dag

Satt opp mot fokuset det er på gambling blant politikere, har de samme politikerne satt av et relativt lite beløp til støttegrupper for spilleavhengige. I år blir det lyst ut 2,3 millioner kroner fra denne potten. For ordens skyld, tallene for Hjelpelinjen for spilleavhengige og Spillavhengighet Norge er veldig lave. Tallene er så lave, at det bør være bred enighet om at problematisk adferd ikke er et samfunnsproblem. De fleste borgere klarer å styre egne penger på en god måte, til tross for at vi har et «uregulert marked» i Norge; altså et marked der de private aktørene ikke er underlagt norske konsesjoner.

Frivillige støttegrupper for spilleavhengige og andre organisasjoner kan søke om økonomisk støtte. Tilskuddsordningen gjelder både pengespill- og dataspillaktører.

Vil du ha tilskudd fra det offentlige? Husk at søknadsfristen er i dag!

Det kryr av støtteordninger i Norge. Det er virkelig mange ordninger der politikere deler ut skattefinansierte penger. Dersom spilleavhengighet er et stort problem, er dette en av de positive støtteordningene som finnes i velferdsstaten. Det er for så vidt delte meninger om spilleavhengighet er et samfunnsproblem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar