Siste dagen med eldgammel politikk i Sverige

Vi har gått inn i et historisk døgn. Det er siste dagen med gammeldags spillpolitikk i Sverige.

1.januar får Sverige et regulert spillmarked. Det er noe bransjen i Sverige har kjempet for i flere tiår, på samme måte som kampen i Norge. Forskjellen på Sverige og Norge, er at mange politikere i Sverige er langt mer liberale enn i Norge.

Den nye loven i Sverige stiller tøffere krav til id-kontroller, markedsføring, tapsgrenser og en høy skatt på spill. Med et nytt lisenssystem vil svenske myndigheter kunne ta tilbake kontrollen over det svenske spillmarkedet

For frihetselskende personer er lisenssystemet et dårlig system, men like konkurransevilkår er viktig og lisensregimet legger opp til sunn konkurranse mellom aktørene.

Mens andre land liberaliserer har Stortinget i Norge gått motsatt vei i 2018. Det er nesten ikke til å tro hvor «bortevekk» norske politikere er.

Når vi som diskuterer spillpolitikk bruker ordene «regulert marked» og «uregulert marked», er det juks med ord. Alle de største aktørene følger strengt regelverk gjennom lisenser i land som er mer liberale enn Norge. Gjennom lisenser regulerer politikere i utlandet markedet, uansett hva Stortinget bestemmer.

Godt nytt år Sverige, og gratulerer med ny og moderne spillpolitikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar