Verdensmesterskap i Finnmark

VM i langdistanse i 2023 blir i Finnmarksløpet. Dette blir andre gang Finnmarksløpet får rollen som vertskap for verdensmesterskapet.

IFSS, International Federation of Sleddog Sports, har vedtatt at Finnmarksløpet skal være vertskap. De skriver, ifølge en pressemelding fra Finnmarksløpet, at de er glade for at et så velorganisert løp vil være arrangør av VM og de ser frem til et storslått VM i 2023.

--Ett av våre strategiske mål er å ta en sterkere internasjonal posisjon og bli verdens mest attraktive hundeløp, Vi har en sterk standing og vi har bevist gjennom mange år at vi kan arrangere et storslagent løp i de beste rammer. I 2015 hadde vi også VM-status. Arrangementet var meget vellykket og vi satte i tillegg deltakerrekord, sier Birgit K. Haugland, daglig leder i Finnmarksløpet, i pressemeldingen.

I 2015 var det venteliste for å få deltakerplass i alle seniorklasser. Det er helt tydelig ekstra stas for hundekjørere og konkurrere i et VM.

Et VM betyr også en del delegater, spesielle språkkrav og også en noe markering i forhold til renrasede spann.

--Vi jobber alltid med å forbedre Finnmarksløpet og vi jobber kontinuerlig for at løpet skal være en katalysator for bolyst i nord samt økt positivt fokus på våre områder. Dette er noe vi virkelig har lyst til å gjøre, avslutter Haugland.

Bookmakere i det uregulerte nasjonale markedet bør ha Finnmarksløpet i oddsmenyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar