Prøver Norsk Tipping å konkurrere ut de kommersielle aktørene? Tilbakebetalingsprosentene har økt!

På dette nettstedet får du med jevne mellomrom lese oddsen satt av utvalgte bookmakere i det norske markedet. Det statlige selskapet Norsk Tipping er nesten alltid en del av oversikten. Tidligere, ja for ganske kort tid siden, ga staten dårlig odds på mange av fotballkampene. Dette har endret seg den siste tiden, uten at en statistisk undersøkelse har blitt utført.

Under fotball-VM for kvinner har Norsk Tipping gitt god odds på kamper. I dag har staten den høyeste oddsen av utvalgte aktører på Brann-seier i kampen mot Molde på Aker Stadion (4,15). En del ting kan tyde på at Norsk Tipping tar konkurransen på alvor, selv om selskapet etter politiske vedtak er i en såkalt monopolsituasjon.

Da Tips testet spilltilbydere i 2017/2018-sesongen, havnet staten og Norsk Tipping på 16. plass. Tips skrev følgende i oppsummeringen av det statlige selskapet: -- Norsk Tipping er solid på det meste, men tilbakebetalingsprosentene holder som ventet ikke mål.

Hvis Norsk Tipping har økt oddsen på populære objekt, blir staten en stor konkurrent til kommersielle aktører i det norske markedet. Ja, skribenten kommer til å følge ekstra nøye med på Norsk Tipping i tiden som kommer.

For politikere er Norsk Tipping et sosialpolitisk verktøy, samtidig som selskapet gir milliarder av kroner til politikerne slik at de kan styre idrett og kultur. Vi kan sammenligne Norsk Tipping med Vinmonopolet, selv om selskapene selger ulike produkt.

De internasjonale aktørene i det norske markedet, ønsker et lisenssystem og like konkurransevilkår i markedet. Lisenssystemet er regulering av markedet, altså at aktørene i det regulerte markedet må følge vilkår satt av myndighetene.

Liberalister er mer liberale enn de internasjonale aktørene og skribenten er en liberalist. Vi mener staten skal ikke være aktør i et konkurranseutsatt område. Rett og slett fordi det er staten gjennom politiske vedtak som er regulator og premissgiver for konkurransen. Vårt syn kolliderer med den norske modellen og overbevisningen til det store flertallet, men ideologisk er standpunktet korrekt.

For folk flest, for å bruke et forslitt uttrykk, er det positivt at staten og Norsk Tipping skjerper seg når det gjelder tilbakebetalingsprosent. Hvorfor være dårlig butikk når butikken kan være god?

Tror du Brann slår Molde i kveld? Da er det lønnsomt å sette penger på kampen hos Norsk Tipping.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar